App Annie: Pokémon Go'nun günlük geliri 10 milyon dolar

App Annie: Pokémon Go'nun günlük geliri 10 milyon dolar

Mobil analitik firması App Annie yayınladığı yeni raporda Pokémon Go'nun günlük geliri için tahminde bulundu. App Store ve Google Play üzerindeki satışlara bakıldığında araştırmaya göre Pokémon Go'nun toplam günlük geliri  10 milyon dolar. 6 Temmuz'da yayınlanan oyun üzerinden bir ay bile geçmeden oyuncular arasında bir fenomene dönüşmüştü.

Oyunun yayınlamasından sadece bir hafta sonra App Store üzerinden günlük 1,6 milyon dolar kazandığı ortaya çıkmıştı. Aradan geçen iki hafta sonunda günlük geliri(iOS ve Android birlikte) yaklaşık 10 milyon dolar olduğu tahmin edilen bu başarısı analistleri bile şaşırtmış.

Analist Sameer Singh'nin belirttiğine göre asıl şaşırtıcı olan ise Pokemon Go'nun App Store'daki diğer oyunların gelirlerini etkilememiş olması. Oyun ilk yayınlandığında diğer oyunların gelirlerinde birkaç gün azalmalar görülmüş olsa da ardından diğer oyunlar normal gelir seviyelerine dönmüşler. Clash of Clans ve Boom Beach gibi iki popüler oyunun yapımcısı Supercell'in geçen yıl günlük 6,3 milyon dolar kazandığını belirtirsek sanırım Pokémon Go'nun gelir başarısı daha da ortaya çıkar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.