Google Maps'in tasarımı daha da sadeleşiyor ve yeni özellikler geliyor

Google Maps'in tasarımı daha da sadeleşiyor ve yeni özellikler geliyor

Google en popüler servislerinden olan Google Maps için kapsamlı bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Şirket iOS, Android ve web platformundaki Maps'in tasarımını daha da sadeleştiriyor.

Şirket Maps için aslında yeni tasarımda da bir önceki tasarımda kullandığı renk paletini ağırlıklı olarak tercih etmiş. Ancak ana yolları ve diğer bağlantı yollarını gösterdiği kısımdaki renk ve kenarlıkları çok daha sade ve haritanın geri kalanıyla bütünlük olacak şekilde tasarlamış. Bunun yanında şirket cadde ve sokak isimlerinin daha kolay okunabilmesi için tipografi üzerinde yeniden çalışmış.

Yeni güncellemede ön plana çıkan tek yenilik yeni tasarım değil. Kullanıcılar haritadaki bir bölgeyi yakınlaştırdıkları zaman onlara o bölgedeki restoran, kafe ve barları gösteriyordu. Yeni güncelleme ile birlikte gösterilecek bu yerler daha da güçlendirilmiş bir algoritma ile belirlenecek. Aynı zamanda editörler de bu alanları kullanıcılar için en doğru şekilde düzenleyecek. Yenilenmiş Google Maps'in yakın zamanda tüm platformlarda yayınlanması bekleniyor.

Görsel Kaynak: Techcrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.