Plutus, bitcoin ile temassız ödeme gerçekleştirmenizi sağlıyor

Plutus, bitcoin ile temassız ödeme gerçekleştirmenizi sağlıyor

Sanal para birimi bitcoine odaklı girişimlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Plutus da onlardan bir tanesi ve uygulama aracılığıyla bir bitcoin cüzdanı görevini görüyor. Ancak Plutus'un en büyük özelliği, bu uygulamayla NFC üzerinden bilindik temassız ödeme noktalarında bitcoin'lerinizi harcama imkanını size veriyor olması.

Plutus'un Tap & Pay özelliği sayesinde kullanıcılar temassız ödeme kabul eden noktalarda, bitcoin hesaplarından direkt ödeme yapabiliyor. Akıllı telefonunuz üzerinden ulaştığınız mobil cüzdanınızdaki bitcoin para birimi, uygulama aracılığıyla çevriliyor ve ödeme temassız noktaya euro, sterlin ya da dolar cinsinden gerçekleştiriliyor. Böylece Plutus bu işlemden döviz çeviri komisyonunu da alarak gelir modelini oluşturmuş oluyor.

Bu yılın en önemli bitcoin girişimlerinden biri olarak kabul edilen Londra merkezli Plutus'un kitle fonlama aracılığıyla toplamda 1 milyon dolardan fazla yatırım aldığı da biliniyor. Plutus uygulaması sayesinde kullanıcılar mağazaların bitcoin ödeme yöntemini kabul etmesini beklemek zorunda kalmamış olacak, Plutus'u anlatan detaylı bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=mmXzYnEtsQ4

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.