Rol modelleriyle girişimci adaylarını buluşturan bir platform: İşini Sev

Rol modelleriyle girişimci adaylarını buluşturan bir platform: İşini Sev

İşini Sev, yeni bir kariye başlamayı isteyen ya da yeni bir girişim kurmak isteyenlerle, onların rol modeli olarak görebileceği kişileri bir araya getiren bir girişim. İşini Sev, girişimci adaylarına ya da kariyerine farklı bir yön vermek isteyen kişilerin, o yollardan geçmiş ve bu tarz tecrübeleri yaşamış rol modellerinden profesyonel meslek rehberliği almalarını sağlamayı amaçlayan bir platform olarak öne çıkıyor.

Girişimin kurucusu Duygu Aynur da aslında özel sektörde çalışırken böyle bir ihtiyaç sahibi olmasıyla İşini Sev projesini geliştirmeye başlamış. Kendisinin çözümü aynı zamanda girişimcilik yoluna girmesine de sebep olmuş ve şu anda isinisev.com, rol modelleriyle hem girişimci adaylarını hem de özel sektördeki profesyonelleri buluşturmaya başlamış durumda. Kullanıcılar, rol modellerin videolarını izleyerek bu rol modelleri daha yakından tanıyabiliyor, yine ilgili sayfalarda videoların fragmanları da yer alıyor. Kullanıcılar isinisev.com üzerinden ücretsiz üyelik gerçekleştirdiklerinde 15-20 dakikalık videoların tamamını izleyebiliyor. Bunun yanı sıra girişimin gelir modeli ise kullanıcılarla rol modelleri buluşturduğu anda devreye giriyor. Girişim, kullanıcılar rol modellerden görüşme başına komisyon ücreti alıyor. Projeye giren son kullanıcılar, rol modellerden destek alabilirken, İşini Sev projesine rol model olarak katılan tecrübeli girişimciler ya da profesyoneller ise buradan para kazanma imkanına erişebiliyor. İşini Sev'in hedef kitlesi en az 2-3 yıllık iş deneyimine sahip olan ve ardından farklı arayışlar içerisine giren kişiler olarak belirlenmiş.

Bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce hayata geçirilmeye başlayan proje, 3-4 aydır yayında ve her geçen gün içeriğini de geliştirmeye devam ediyor. isinisev.com kurucusu Aynur'dan aldığımız bilgilere göre, platformda şu anda destek alabileceğiniz 60'un üstünde rol model bulunuyor ve her geçen gün bu sayı artıyor. Meslek dalları arasında ise fotoğrafçıltak tutun aşçılığa, sosyal medya uzmanlığından kafe işletmeciliğine kadar geniş bir yelpazeyi barındırıyor. Yani sadece internet girişimleri odaklı değil, günlük hayattan iş fikirlerinizi de danışabileceğiniz rol modeller platformda bulunuyor. Bugüne dek 20 binden fazla kişinin ziyaret ettiği platforma ilgi de yoğunmuş. Şimdilik herhangi bir yatırım almayan girişim, doğru kişiyi bulduğu takdirde yatırım alabileceğinin de altını çiziyor.

Bugüne kadar rol modelleriyle görüşme yapan kişilerden çok olumlu geri bildirim aldıklarını söyleyen Duygu Aynur, kullanıcıların bunu büyük bir fırsat olarak gördüğünü, iş modellerini ya da yeni kariyer yollarını tartışmak için kısıtlı bir çevre ya da internetin esiri olmak yerine, işi bilenlerle konuşmanın daha iyi geldiğini aktarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.