ViralKing: Fenomen pazarlamasında analitik yaklaşımla öne çıkmaya çalışan pazar yeri

ViralKing: Fenomen pazarlamasında analitik yaklaşımla öne çıkmaya çalışan pazar yeri

Sosyal medya fenomenleriyle markaları buluşturan girişimlerden bir başkasıyla daha karşınızdayız: ViralKing. 3 ay önce kurulan girişim, kendisini analitik yapısıyla öne çıkan bir 'fenomen pazarlaması pazar yeri' olarak konumlandırmaya çalışıyor.

Girişimcilerden öğrendiğimize göre tüm süreçlerin online ve otomatize bir yazılım üzerinden yürüdüğü ViralKing'te reklam yayınlayan marka ve ajanslar, arka tarafta çalışan büyük veri algoritmalarının nimetlerinde de yararlanmış oluyor.

Bu noktada sosyal medya dinlemeleri yaparak markalara güncel trendleri ve hedef kitleleriyle alakalı analizleri paylaşabildiklerini dile getiren girişimciler; reklamverenlerine veri odaklı bir hizmet verdiklerini söylüyorlar.

5 yılı aşkın bir süredir birlikte ürün ve girişimler ortaya çıkaran Kemal Apaydın ve Ömer Can Gökdere'nin kurucu ortaklığını yaptığı girişim aldığımız bilgiye göre 3 ay içinde 150'den fazla reklamveren ve 52 milyonluk etkileşim ağına ulaşmış. Bu arada şu an ViralKing üzerinde bulunan aktif kampanya sayısıysa 45'miş.

ViralKing-gorsel

Gerçek bir pazar yeri olduğunu söyleyen ViralKing yurtdışına açılma niyetinde

ViralKing ile reklam verme süreci şu 3 aşamadan oluşuyor: reklamverenlerin kısa bir form doldurması, uygun mecra ve fenomenlerin yer aldığı bir teklifin reklamverene iletilmesi ve sonrasında paylaşımların yapılmasının ardından ödemelerin gerçekleşmesi. ViralKing'in en çok öne çıkan özelliklerinden biriyse gerçek bir pazar yeri gibi reklamverenlere fenomen profillerini gösterip fenomenlerle iletişim kurmalarına, onlardan teklif almalarına imkan tanıması.

Kurucu ortaklardan Kemal Apaydın ile konuştuğumuzda, kendisi özellikle global bir girişim olmak konusuna vurgu yaptı ve kısa bir süre içerisinde ViralKing'i yurtdışına açacaklarını söyledi. Bu arada ViralKing'in yoluna yatırım almadan devam ettiğini ancak girişimcilerin yatırım görüşmelerine başladıklarını da söyleyelim.

Ayrıca Apaydın yukarıda bahsettiğimiz 'analitik yaklaşım'larla ilgili ise şunları belirtiyor: "Markaların fenomenlerle çalışırken daha data odaklı bir yaklaşımla çalışması gerektiğine inanıyorum. Hedef kitlenin daha iyi analiz edilmesi, doğru içerik oluşturulması ve doğru zamanda reklamın yayınlanması gibi çok önemli etkenler var."

Veri odaklı yaklaşımı ve gerçek bir pazar yeri olmasıyla övünen ViralKing'i takip edip girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz. Görünen o ki yoğun bir rekabete sahne olacak olan fenomen pazarlaması ('Influencer Marketing') kategorisi de radarımız altında olmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.