LinkedIn sunuculara yeni standart getirmek için Open19'u başlatıyor

LinkedIn sunuculara yeni standart getirmek için Open19'u başlatıyor

En fazla kullanıcıya sahip servis ve sosyal ağlardan birisi olan LinkedIn bu sefer tamamen teknoloji odaklı yeni bir proje başlatıyor. Şirket 'Open19' adını verdiği projeyle sunuculara yeni bir standart getirmek istiyor.

Microsoft tarafından satın alındıktan sonra şirketin açıkladığı ilk proje olan Open19 ile birlikte şirket özellikle sunucu teknoloji alanında faaliyet gösteren donanım şirketleriyle işbirliği yapacak. Projenin temel amacı ise veri merkezi altyapılarını (özellikle sunucuları) bir standartla buluşturmak. Bu yeni standart ile LinkedIn veri merkezlerini ve sunucuları şirketler için daha az maliyetli ancak daha performanslı hale getirmek istiyor.

Proje ile ilgili bir diğer önemli bilgise ise LinkedIn bunu açık kaynak kodlu olarak yapacak olması. Bu sayede projeye katkı yapmak isteyen herkes dahil olabilecek. 433 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan ve bu yoğunluğu başarılı bir şekilde yürttüğünü söyleyebileceğimiz LinkedIn bu proje ile çok şaşırtmadığını söyleyebiliriz.

Görsel Kaynak: jejim / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.