Opera Software satışında 600 milyon dolarlık yeni teklif gündemde

Opera Software satışında 600 milyon dolarlık yeni teklif gündemde

Çinli konsorsiyumun Norveçli Opera Software'i satın alma niyeti regülatif engellere takıldı ve yeni bir teklif gündeme alındı.

Kısa bir özet yapacak olursak, Opera Software satın alma taleplerini aldıktan sonra Qihoo 360 gibi devin de dahil olduğu Çin merkezli bir konsorsiyum, 1,2 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu. Opera hissedarlarından yüzde 90’nının onay vermesi gereken teklif için son olarak yüzde 72'lik bir olur kararı çıkmıştı. Ancak gelinen son noktada Opera Software'in satışı regülatif engellere takıldı.

Yeni bir teklif gündemde

Reuters'in haberine göre satın alma için ABD'den ve Çin'den onay alınması gerekiyordu. Çinli konsorsiyumdaki bir firma, Opera'nın bazı ürünlerine dair mahremiyetle ilişkili soruşturmaların satın almayı 6 aydan 1 yıla kadar erteleyebileceğini belirtmiş ve bazı ürünlerin dahil edilmediği 600 milyon dolarlık bir teklif sunulacağını açıklamış.

Kunqi adlı konsorsiyum, bu yeni teklifle mobil ve masaüstü tarayıcı işlerini satın almayı planlıyor. Reklam, pazarlama ve oyun odaklı işler ise yeni teklifte yer almıyor. Opera tarafı mevcut durumla ilgili bir yorum paylaşmazken yeni teklifin yılın üçüncü çeyreğinde olumlu şekilde kapatılması bekleniyor.

Çinli konsorsiyumdaki şirketler, satın almayı tamamladıktan sonra Asya ve Afrika başta olmak üzere küresel bir genişleme planını devreye almayı hedefliyor.

Son bir not olarak Opera Software'in Türkiye’den Mobilike'ı satın aldığını da hatırlatmış olalım ama sadece tarayıcı tarafındaki teklif tamamlanırsa Mobilike Çinli konsorsiyumun çatısı altına girmiş olmayacak. Zira Mobilike, Opera Software’in reklam teknoloji şirketi Opera Mediaworks tarafından satın alınmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.