Microsoft, 2018'e kadar Windows 10 yüklü 1 milyar cihaz hedefini ıskalıyor

Microsoft, 2018'e kadar Windows 10 yüklü 1 milyar cihaz hedefini ıskalıyor

Windows 10, Microsoft'un bugüne kadarki muhtemelen en iddialı işletim sistemlerinden biri olarak piyasaya sürüldü. Öyle ki Microsoft, işletim sistemini yayınladığında önümüzdeki 2-3 yıl içinde Windows 10 yüklü bir milyar adet cihaza ulaşacağı hedefini paylaştı. Geçen bir yılın sonunda bu hedefin gerçekçi olmadığı ortaya çıktı. Bunda Windows 10'un Microsoft açısından oldukça kritik bir dönemde piyasaya sunulmuş olması etkili.

Ars Technica haberine göre Windows 10, aylık 350 milyon aktif cihaza ulaşarak müşteri tarafında bugüne kadar görülmemiş bir etkileşim ve tatmin yarattı. Ancak bir milyar cihaz hedefinin fazla agresif olduğunu fark eden Microsoft, 2018'de bu hedefi gerçekleştirmesinin zor olduğunu ve bunun muhtemelen daha uzun zaman alacağını ifade etti.

Windows 10'un hedefi ıskalamasında düşen PC satışlarının etkili olduğu söylenebilir ancak Microsoft'un bir milyar hedefini belirlerken bu gerçeğin farkında olmadığını düşünmek gerçek dışı. Halihazırda mobil öncelikli ve cihaz bağımsız yazılım prensipleriyle çalışan Microsoft'un bir milyar hedefinin tablet, telefon, Xbox ve HoloLens'i kapsadığını hatırlamak gerekiyor. Windows 10'un  "başarısızlığındaki" zayıf halka ise telefonlar. Geçen sürede Microsoft'un akıllı telefon işinde isteneni verebildiğini söylemek neredeyse imkansız.

Microsoft'un bir milyar cihaz hedefine, beklenenden geç ulaşacağı mesajını, bu nedenle, Microsoft'un masaüstünden mobile geçiş döneminin beklenenden uzun sürdüğü şeklinde okuyabilirsiniz. Buna öncülük etmesini beklenen Windows 10'un biraz daha zamanı ihtiyacı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.