Mobilde rekabet giriş segmente sıçrıyor: Motorola'dan ekonomik model Moto E3

Mobilde rekabet giriş segmente sıçrıyor: Motorola'dan ekonomik model Moto E3

Üst segment amiral gemisi telefonlarla iletişim tarafında yoğun rekabet içinde olan mobil cihaz üreticileri, düşük fiyatlı girişi segmenti ve fiyat/performans vadeden orta segmentteki modelleriyle de seslerini yükseltiyor. Akıllı telefon penetrasyonunun artışında önemli katkısı bulunan ekonomik telefonlar öyle görünüyor ki 2017'de daha çok konuşulacak. Son olarak Motorola, uygun fiyatlı yeni telefonu Moto E3'ü duyurdu. Cazip tasarımı ve temel fonksiyonlarıyla dikkat çeken Moto E3'ün Amerika fiyatı 131 dolar olarak açıklandı. Avrupa ve Türkiye'de ise 380 TL civarında olacak.

Moto_E_2016_White___Black.0.0

Suya dayanıklı olacak

Geçtiğimiz yıl satışa çıkan Moto E'nin yeni versiyonu olarak duyurulan Moto E3, Eylül ayından itibaren ABD ve Avrupa'da satışa çıkacak. Nano kaplamalı telefon suya ve toza dayanıklı. 5 inçlik HD ekranla (720x1280 piksel) gelecek telefonda 5 megapiksel ön ve 8 megapiksel arka kamera yer alacak. Henüz işlemci konusunda açıklama yapmasalar da, dört çekirdekli Snapdragon 410'la gelmesine kesin gözle bakabiliriz.

Moto E modeli, Motorola için önemli bir itici güç oldu. Zira üst segmentte büyük kavgalar olurken, Motorola sadece Hindistan'da 7 ayda 2,6 milyon telefon sattı. Geçen yıl 1,9 milyar dolarlık satışla bir önceki yıla göre %118'li artış yakalayan şirket, özellikle gelişmekte olan pazarlarda ekonomik modellerin daha iyi satış rakamlarına ulaşacağını öngörüyor. Motorola telefon biriminin sahibi olan Lenovo'nun, Moto serisinin üretimini Hindistan'a kaydıracağı da gelen haberler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.