Multinet, ininal'ın çoğunluk hissesini satın aldı!

Multinet, ininal'ın çoğunluk hissesini satın aldı!

Bugün resmi kayıtlara yansıyan bilgilere göre, Multinet, Türkiye'nin önde gelen fintech şirketlerinden ininal'ın çoğunluk hissesini satın aldı.

Satın almanın hisse karşılığı yapıldığını, gerçekleşen işlem sonrasında Multinet'in ininal'ın %50,1 civarı hissesine sahip olup, bunun karşılığında iştiraklerinden iPara'nın %49,9'unu ininal ortaklarına verdiğini şirket yetkililerinden de doğruladık.

Hatırlarsanız Aralık 2015'te gerçekleşen Webrazzi Finansal Servisler'15 Konferansı'nda ininal kurucusu Bülent Tekmen ve Multinet Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev aynı sahneyi paylaşmışlardı. Söyleşi esnasında Şevket Başev fintech alanında satın almalar yapmayı planladıklarını da dile getirmişti.

Bu satın almanın büyük olasılıkla tohumlarının atıldığı günü hatırlamak isteyenler söz konusu söyleşinin videosunu buradan izleyebilirler. Söyleşide hem fintech'in geleceği hem de bu satın almanın olası sebeplerine yönelik çok sayıda ipucu olduğunu da farkedeceksiniz.

Fintech alanında son zamanlardaki en önemli satın almalardan biri olarak gördüğümüz bu gelişmenin, önümüzdeki dönemlerde sektör için çok daha yeni açılımlara imkan sağlayacağına inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.