Kolay İK 6 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

Kolay İK 6 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

'Personel yönetimi platformu' Kolay İK, ikinci tur yatırım sürecini tamamladı. Girişim; 1,1 milyon TL (292 bin TL'si GBA'dan olmak üzere) değerindeki yatırım sonrasında 6 milyon TL değerlemeye ulaştı.

Sizlere daha önce aktardığımız gibi ilk tur yatırımını Melih Ödemiş liderliğinde GBA üyeleri Ahmet Faralyalı, Fırat İşbecer, Varol Civil ve Cem Topçuoğlu'ndan alan Kolay İK'nın ikinci yatırım turuna ise bu isimlere ek olarak Trivago'nun kurucusu Rolf Schrömgens, YT Venture Partners, EGİAD Melekleri’nden Aydın Buğra İlter, Ali Barçın ve Williamsburg Capital LLC ile Kıvanç Onan da katılmış.

Girişimcilerden aldığımız bilgiye göre 1500'den fazla firma ve 50 binin üzerinde çalışana hizmet veren Kolay İK, özellikle KOBİ'ler başta olmak üzere personel yönetimine ihtiyacı olan tüm şirketleri dijitalleştirerek hızla büyüme niyetinde.

Bulut tabanlı ve SaaS girişimlerin ortak özelliği olarak aylık ücretlendirmeyle müşterilerinin karşısına çıkan Kolay İK'da izin takibi, çalışan eğitimlerinin yönetilmesi, harcama ve zimmet takibi, bordro hesaplama ve özlük bilgileri modülü gibi çok sayıda farklı özellik bulunuyor. Kolay İK'yı 100 çalışana kadar aylık 49 TL'ye kullanabilmek mümkün.

Girişimin kurucu ortaklarından Efecan Erdur ile yatırım süreci sonrasında Kolay İK'nın gelecek hedeflerini konuştuğumuzda kendisi şunları söyledi: "Kolay İK olarak Türkiye'de gerçek anlamda şirketlerin iş yapış şekilleri, insan kaynakları alanından başlayarak değiştirmek istiyoruz. Şirketleri eski hantal yazılımlardan kurtarıp Türkiye'de kitlesel bir dijitalleştirme süreci başlatmayı hedefliyoruz."

Düzenli olarak büyümesini sürdüren Kolay İK'nın ülkemizin öne çıkan 'yeni nesil' girişimlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak KWORKS Girişimcilik ve Araştırma Merkezi'nde tohumları atılan Kolay İK'nın TEB Girişim Evi ve PİLOT tarafından da desteklendiğini hatırlatalım. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

1500'den fazla firmaya hizmet veren Kolay İK ekibi
1500'den fazla firmaya hizmet veren Kolay İK ekibi
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.