Buzzfeed'in benzerini kuran OMG Digital, Afrika'nın dijital medya devi olmak istiyor

Buzzfeed'in benzerini kuran OMG Digital, Afrika'nın dijital medya devi olmak istiyor

OMG-Digital

Afrika kıtası henüz küresel SaaS girişimleri çıkarmak konusunda yetkin değil ama e-ticaret ve dijital medya tarafında dikkate değer gelişmeler var. Batı Afrika merkezli OMG Digital de dijital medya tarafında Afrika'nın yıldızı olmak isteyen ve Y Combinator'a seçilmiş bir girişim.

Afrika'nın Buzfeed'i: OMGVOICE

Prince Boakye Boampong ve Jesse Arhin Ghansah tarafından kurulan OMG Digital, farklı medya kanallarıyla Afrika'yı sarmak isteyen bir girişim. Şu anda Afrika'nın Buzzfeed'i olmak isteyen OMGVOICE ile öne çıkıyor ama farklı dikey sitelerle etki alanını genişletmek niyetinde. Boampong ve Ghansah, internet/teknoloji girişimlerine yönelik düzenleyeceği konferanslarla Afrika'nın yeteneklerini de gün yüzüne çıkarmak istiyor.

İngilizce yayın yapan OMGVOICE, bundan 5 ay kadar önce kurulmuş ve şu anda 3 milyon tekil ziyaretçi çekiyor. Her 10 ziyaretçiden 7'si ay içinde OMGVOICE'u tekrar ziyaret ediyor ve bu gidişle Eylül ayında Afrika'nın en çok trafik çeken tüketici/son kullanıcı sitesi olacağı öngörülüyor. OMG Digital için iki kurucu ortağın yanında 8 kişi de dışardan çalışıyor.

OMGVOICE Buzzfeed Africa

Kuruculardan Jesse Arhin Ghansah'a göre Afrika'da Facebook son derece popüler, hatta bazı insanlar internetin bizzat Facebook olduğunu düşünüyor. Hal böyle olunca OMGVOICE'un trafiğinin büyük bölümü de Facebook'tan geliyor.

Şu anda Gana, Kenya ve Nijerya'ya odaklanan viral haber sitesi OMGVOICE, yakında Tanzanya, Güney Afrika, Uganda ve Zambiya'ya açılmayı planlıyor.

Afrika'yı yeniden keşfetmek

Yukarıda da bahsettiğim gibi OMGDigital şu anda OMGVOICE ile öne çıksa da yakın zamanda farklı dikey sitelerle (yiyecek, video, teknoloji vb.) büyümek istiyor. Teknoloji dikeyi üzerinden de Afrika'lı girişimci yetenekleri gün yüzüne çıkarmak istiyor. Zira Jesse Arhin Ghansah'a göre Silikon Vadisi Afrika'da neler olduğu konusunda ciddi bir bilgisi yok.

Rocket Internet'in e-ticaret atılımları dışında Avrupa ve Türkiye'nin de Afrika pazarı konusunda çok bilgi sahibi olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Önümüzdeki dönemde OMGDigital'in nasıl bir büyüme göstereceğini ve Afrika'nın sesinin ne kadar yükseleceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.