Nintendo akıllı telefonlar için fiziksel bir kumanda geliştirebilir

Nintendo akıllı telefonlar için fiziksel bir kumanda geliştirebilir

nintendo-nx-androidNintendo yıllık olarak düzenlediği geniş katılımlı yatırımcı toplantısında önemli bir açıklama yaptı. Şirket akıllı telefonlar ve tabletler için fiziksel bir oyun kumandası (gamepad, controller) geliştirebilir.

Nintendo'nun Eğlence Planlama ve Geliştirme Bölümü başkanı Shinya Takahashi'nin yaptığı açıklamaya göre şirket akıllı telefonlar ve tabletler için bir oyun kumandası geliştirmeyi düşünüyor. Bunun nedeni ise şirketin geliştirmek istediği oyunların sadece dokunmalı ekranlarla oynanmasının zor olması. Takahashi'ye göre eğer şirket oyun kumandası geliştirirse kullanıcıların oyunlarla olan etkileşimi artacak ve geliştirilecek oyunlar çok daha gelişmiş olacak.

Şirket oyun kumandasını özellikle geliştirmek istediği aksiyon oyunları için istiyor. Yine Takahashi'nin yaptığı açıklamaya göre bu oyun kumandasının kullanım alanı yalnızca oyunlar olmayacak. Şirketin geliştireceği mobil uygulamalar için de bu kumanda kullanılabilecek. Şu an için şirket oyun kumandasını geliştirdiğini doğrulamamış, bunun bir ihtimal olduğunun altını çizmiş. Önümüzdeki aylarda şirketin bu konudaki net hamlesini görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.