ZØRE silah güvenliğini akıllı hale getirmeyi amaçlıyor

ZØRE silah güvenliğini akıllı hale getirmeyi amaçlıyor

ZORE adlı girişim, indiegogo üzerinden başlattığı kampanya ile sadece iki günde 100 bin dolarlık kitle fonlama hedefine ulaşmış bir ürün. Bünyesindeki farklı ürünlerle bireysel silahların emniyetini sağlamayı hedefleyen bir marka olan ZORE, 2014 yılında kurulan bir girişim.

Örneğin tabancaların gövdesine takılan bir ürün sayesinde silah sadece basit bir emniyet kilidine değil, akıllı bir uygulamaya da emanet edilmiş oluyor. Örneğin şifresini sadece sahibinin bildiği bir emniyet kilidi, silahı sadece o kişi için hazır hale getirebiliyor. Böylece ev içi kullanımda kullanıcılar bireysel silahlarını daha emniyetli şekilde muhafaza edebiliyor. Silah, başkasının eline geçse dahi şifreyi bilmediği için silahın ateşlenmesi mümkün olmuyor. Bunun yanı sıra, bir başka ZORE ürünü silah yerinden hareket ettirildiği anda akıllı telefonlar için geliştirilmiş mobil uygulaması üzerinden sahibine bildirim gönderiyor ve alarmı devreye sokuyor. Bu da silahı olası hırsızlıklara karşı korumuş oluyor.

İsrail merkezli ZORE, başarılı kampanyasında şu ana dek 300 bin dolara yakın bir yardım toplamış durumda ve ürün satışına devam ediyor. ZORE seri üretime Ekim 2016'da başlayacağını söylüyor. Gerekli izinlerin alınmasının ardından ürün Şubat 2017 itibariyle destekçilerine teslim edilmeye başlanacak ve ayrıca satışa sunulacak. ZORE ürünlerini detaylıca anlatan bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.