Techstars hazırladı: Avrupa Yatırımcı Haritası

Techstars hazırladı: Avrupa Yatırımcı Haritası

Dünyanın önde gelen girişim hızlandırıcılarından olan Techstars'Investors in Europe Map' (Avrupa Yatırımcı Haritası) hazırladı.

Avrupa'dan 500'ün üzerinde yatırım şirketinin yer aldığı haritada İstanbul'dan ise şimdilik 7 farklı yatırım şirketi yer alıyor: Diffusion Capital Partners, String Ventures, 212, Sankonline, Aslanoba Capital, Idacapital ve TRPE Capital.

Techstars'ın Dealroom ile iş birliğine giderek hazırladığı harita, Avrupalı girişimlere yatırım yapan şirketleri içeriyor. Dolayısıyla haritanın sol tarafına gittiğinizde ABD'den bazı yatırımcıları da görebilmeniz mümkün. Bu arada Techstars'ın bu çalışmasında kullandığı verileri halka açık bir excel dosyasında paylaştığını da hemen belirtelim.

En aktif Avrupa şehirleri: Londra, Stockholm ve Berlin

Harita üzerindeki en aktif, yani en çok yatırımcı barındıran şehirler ise sırasıyla Londra, Stockholm, Berlin, Paris ve Helsinki olmuş. Bu arada en aktif şehirler listesine yatırım miktarlarına göre baktığımızda Tel Aviv'in de kendisine ilk 5'te yer bulduğunu söyleyelim.

'Avrupa Yatırımcı Haritası'nda ülkemizden yalnızca 7 yatırım şirketinin yer alması ise tahmin edebileceğiniz gibi çok da gerçeği yansıtmıyor. Son bir yıl içerisinde ülkemizdeki girişimlere yatırım yapan 50'nin üzerinde yatırım şirketi olduğunu, kabaca bunların 30'dan fazlasının ülkemiz sınırları içine faaliyet gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu durumun ya Techstars'ın Türkiyeli girişimleri 'Avrupalı girişim' olarak ele almaması ya da ülkemizde çok aktif olarak kullanılmayan Dealroom verilerinin eksikliğine bağlayabiliriz.

Diğer yandan söz konusu haritanın özellikle girişimciler için oldukça yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Techstars'ın hazırladığı haritaya göz atabilir, hatta haritanın basılı halini edinebilirsiniz.

techstars-avrupa-yatirim-haritasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.