Havalimanlarında yenilikçi güvenlik teknolojileri test edilmeye başlıyor

Havalimanlarında yenilikçi güvenlik teknolojileri test edilmeye başlıyor

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi (Transportation Security Administration) ve American Airlines arasında yapılan ortaklıkla birlikte ABD'deki bazı noktalarda yenilikçi havalimanı güvenlik teknolojileri test edilmeye başlayacak. Önümüzdeki sonbaharda hizmete girmesi beklenen teknolojiler sayesinde hem yolcuların güvenlik kontrolü sırasındaki zamanından yüzde 30 oranında tasarruf sağlanması hem de daha otomotize edilmiş sistemlerle güvenliğin daha efektif hale getirilmesi amaçlanıyor.

Havalimanı güvenliği için büyük önem arz eden bu tarz giriş noktalarında zaman kayıplarını güvenlikten ödün vermeden önlemek hem yolcuların memnuniyeti hem de güvenlik açısından kritik önem taşıyor. American Airlines ve TSA arasındaki işbirliği sayesinde 2016 yılının sonunda test edilmeye başlanacak teknoloji, üç boyutlu ve bilgisayarlı tomografi çekecek. Böylece yolcular valizlerinin içindeki bilgisayarları ya da içinde sıvı bulunan şişelerini çıkartmak zorunda kalmayacak.

Güvenlik noktalarındaki x-ray cihazları, yeni teknoloji sayesinde potansiyel tehdit içerebilecek çantaları otomatik olarak ayrı bir bölgeye alacak ve kontroller ayrı bir bölümde sürecek. Böylece güvenlik noktasından geçmesine sakınca bulunmayan eşyalar ve sahibi yolcular güvenlik noktalarında beklemek zorunda kalmayacak ve sıra oluşmayacak. İlk sistemlerin Chicago O'Hare, Dallas Fort Worth, Los Angeles ve Miami'deki havalimanlarına kurulması bekleniyor. Bu pilot çalışmaların anlamlı başarılı elde etmesinin ardından TSA bilgisayarlı tomografi sistemini tüm ülkedeki güvenlik noktalarına yayacak.

Görsel kaynak: Shutterstock/Igor Karasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.