Anvato'yu satın alan Google, video yayıncılığını bir üst seviyeye taşıyacak

Anvato'yu satın alan Google, video yayıncılığını bir üst seviyeye taşıyacak

Youtube sayesinde video dikeyinin en büyük oyuncusu olan Google, henüz satın aldığı Anvato.com ile videodan para kazan(dır)ma konusunda etkili bir adım attı.

Video içeriklerin üretimi ve tüketimi arttıkça bu kanaldaki ticari potansiyel de hızla büyüyor ve Anvato'yu satın alan Google, eline önemli bir koz almış oluyor. Kısaca bahsedecek olursak Anvato, uçtan uca bir video yayınlama ve ticarileştirme platformu. Video düzenleme, yayınlama ve farklı kanallara dağıtım yapma gibi etkili bir hizmet yelpazesi sunuyor.

Kurucusu Alper Turgut

2007 yılında Alper Turgut tarafından kurulan Anvato, şimdiye dek 2,55 milyon dolar yatırım almış ama Google'ın bu satın alma için ne kadar ödediği bilinmiyor. Satın alma sonrasında Anvato'nun Google Cloud Platform ekibine dahil olacağı paylaşılıyor. Önümüzdeki aylarda Anvato araçlarının Google Cloud Platform'a entegrasyonu konusunda daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.

Anvato video platform

Google'ın hedefi büyük medya şirketlerini yanına çekek

Google'ın ölçeklenebilir medya işleme tarafındaki ufkunu genişletecek olan Anvato, NBCUniversal, MSNBC, CBS ve Fox Sports gibi önemli medya kanallarıyla çalışıyor. Bu markaların hem video yayınlama ve dağıtım hem de reklam/gelir tarafındaki işlerini üstleniyor. Ticarileştirme tarafında da reklam alanı yayınlamaktan aboneliğe kadar farklı seçenekler sunuyor.

Dolayısıyla Google'ın kendi bulut platformunu medya şirketlerine bir seçenek olarak sunması ve Microsoft (Azure Media Services), Amazon gibi diğer büyük teknoloji devleriyle de arasındaki farkı kapatması bekleniyor. Yani Google'ın hedefi büyük medya şirketlerini yayına (kendi platformuna) çekmeyi hedeflediğini ve bu konuda çok önemli bir adım attığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.