Antivirüs yazılımı Avast rakibi AVG'yi 1.3 milyar dolara satın almak için anlaştı

Antivirüs yazılımı Avast rakibi AVG'yi 1.3 milyar dolara satın almak için anlaştı

Dünya genelinde 230 milyondan fazla kullanıcısı bulunan ve uzun yıllardır pazarda yer alan antivirüs yazılımı Avast, dişli rakibi AVG'yi tam 1.3 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardı.

Her iki şirketin de Çek Cumhuriyeti merkezli olarak kurulması gibi bir tesadüfe de konu olan satın almada, Avast her bir AVG hissesi başına 25 dolar bedel ödemeyi kabul etti.

Yapılan satın almayla birlikte Avast ve AVG daha önce olduğu gibi hem bireysel hem de kurumsal kullanım için, mobil ve PC güvenlik yazılımları konusunda kendini geliştirmeye devam edecek. Avast'ın satın almasının kağıt üzerindeki açıklaması ise hacim kazanmak, teknolojik derinlik ve daha geniş bir coğrafyaya yayılmak olarak açıklandı.

Avast ve AVG'nin kullanıcılarını topladığımızda iki antivirüs yazılımının 400 milyondan fazla kullanıcıya dokunduğunu söyleyebiliriz. Bundan sonraki süreçte ise bu tarz yazılımlar, nesnelerin internetinin güvenliği gibi önemli konularda da faaliyet göstereceğinden, güvenlik yazılımlarının sürdürülebilir hatta katlanarak artabilecek bir gelir kapısı olacağını söylememiz mümkün. Bunun yanı sıra Kaspersky gibi sağlam rakipler de bu birleşme sonrasında daha çok zorlanacak diye tahminliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.