Alibaba ilk akıllı otomobili RX5 için ön sipariş toplamaya başladı

Alibaba ilk akıllı otomobili RX5 için ön sipariş toplamaya başladı

Çinli e-ticaret ve internet devi Alibaba, ilk akıllı otomobili RX5'i resmi olarak duyurdu ve araç için ön sipariş toplamaya başladı. Çinli SAIC ile ortaklaşa geliştirilen otomobilin geliştirilmesi son iki yıldır sürüyordu. İnternete bağlanabilen otomobil, Alibaba'nın Yun işletim sistemi desteğiyle çalışıyor. Kısacası Alibaba ve SAIC bu otomobili üretirken, aracı bir "nesnelerin interneti" ürünü olarak konumlandırdı.

Açıklanan resmi verilere göre SAIC Motor Corp ve Alibaba Group Holding, tam 160 milyon dolarlık tutarı otomobilin geliştirilmesi için harcadı. Alibaba ve SAIC bu yatırımı yarı yarıya birlikte üstlendi ve ortaya RX5 modeli çıktı.

Alibaba'nın YunOS işletim sistemi sayesinde araç üçüncü parti uygulamalara da ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra araç içinde kişiselleştirilmiş karşılama mesajları, müzik ve navigasyon gibi özellikler bulunacak. Araç, park yeri ödemelerini Alibaba'nın ödeme sistemi Alipay ile gerçekleştirebilecek. Bunun yanı sıra, benzin istasyonundaki ödeme işlemleri bile araç içinden yapılabilecek. RX5'in içinde LED ekranlar yer alıyor, araçtaki kameralar 360 derece destekli ve otomobilde sesle kontrol özelliği de mevcut.

Ön siparişleri almaya başlayan RX5 modelinin fiyatı ise 22 bin 300 dolar belirlenmiş ve ilk teslimatlarının ise gelecek ay yani Ağustos 2016'da yapılmaya başlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.