Microsoft'un satın aldığı LinkedIn için beş şirket daha yarışmış

Microsoft'un satın aldığı LinkedIn için beş şirket daha yarışmış

Geçtiğimiz Cuma günü ortaya çıkan SEC belgesi Microsoft'un LinkedIn'i satın almasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkardı. Bu bilgilerden en dikkat çekici olanı ise LinkedIn'i beş farklı şirketin daha satın almayı düşünmüş olması.

Yayınlanan yeni belgelerde bu beş şirketin kimler olduğu doğrudan açıklanmamış. Bunun nedeni ise Microsoft'un LinkedIn'i artık satın almış olması ve tahmin edebileceğimiz gibi diğer şirketlerin de borsaya açık olmaları. Techcrunch ise yaptığı araştırmalar ve tahminler ile bu beş şirketin hangileri olabileceği üzerine kısa bir analiz yayınlamış.

LinkedIn'i satın almayı düşünmüş olan beş şirket:

  • Google: Google'ın hayatımızın her alanında olmak istediği ve sağladığı çözümler ile bunu hedeflediği herkes tarafından biliniyor. Google'ın da özellikle bulut bilişim servisleriyle kurumsal pazarı hedefleyerek ciddi yatırımlar yapıyor. Şirketin LinkedIn'i satın almak istemesinin arkasındaki temel neden olarak LinkedIn'in kurumsal pazardaki satış operasyonlarını oldukça başarılı götürmesini söyleyebiliriz. LinkedIn'in kurumsal dünya için bir sosyal ağ olması, hali hazırda birçok alanda geliştirdiği çözümler ve oturmuş bir satış ekibinin olması Google'ı bir numaralı aday yapıyor.
  • Facebook: Hayatınızda tüm olup biteni öğrenmek isteyen ve sürekli paylaşım halinizde olmak isteyen Facebook, kurumsal dünyadaki konumunu LinkedIn ile güçlendirmek istemiş olabilir. Şirketin 'Facebook at Work' ve diğer kurumsal servisler ve araçlar üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor.
  • Oracle: Kurumsal pazarın önde gelen şirketlerinden olan Oracle için LinkedIn satın alması oldukça 'fit' bir satın alma olabilirdi. LinkedIn'i sahip olduğu deneyimli satış ekibi, kurumsal dünya ile bağlantıları ve yetenek kazanımı konusundaki araçları Oracle için biçilmiş kaftan olabilirdi.
  • IBM: Teknoloji alanındaki kurumsal dünyanın bir diğer devi IBM'in LinkedIn'i satın almak istemiş olabilmesinin nedenleri aslında Oracle ile tamamen örtüştüğünü söyleyebiliriz. Şirket ayrıca LinkedIn'in 'yüklü' satın alma tutarının altından kalkabilecek durumda.
  • Salesforce: Salesforce'un LinkedIn'i satın almak için daha önce teklif verdiği resmi olarak ortaya çıkmıştı. Şirket hisse başına LinkedIn'e 200 dolar önermişti. Bu teklif Microsoft'un hisse başına 196 dolarla kapattığı anlaşmadan daha yüksek bir tutardaydı. Ancak Microsoft bu satın almanın tamamını 'nakit' olarak yaparken Salesforce para ve belli oranda hisse teklif etmişti. Bunun sonucunda da anlaşma gerçekleşmemişti.

Belgelerde ortaya çıkan diğer bilgiler ise LinkedIn'in CEO'su Jeff Weiner ve Microsoft'un CEO'su Satya Nadella'nın görüşmelere 16 Şubat 2016 tarihinde başlamış olması. Bir diğer önemli ayrıntı ise anlaşmanın tamamlanmaması durumunda 'vazgeçme' tazminatı olarak Microsoft'un LinkedIn'e 725 milyon dolar ödemek zorunda olması.

Microsoft'un LinkedIn'i neden satın aldığı üzerine yazdığımız analizi buradan okuyabilirsiniz.

Görsel Kaynak: jejim / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.