Apple, Night Shift özelliğini Mac, Watch, TV ve Car'a getirmeye hazırlanıyor

Apple, Night Shift özelliğini Mac, Watch, TV ve Car'a getirmeye hazırlanıyor

night-shift-appleApple'ın iOS 9.3 ile birlikte yayınladığı Night Shift özelliğini daha çok platforma getirmek için yeni bir patent belgesine başvurduğu ortaya çıktı. Yeni ticari marka (trademark) ile şirket Night Shift'i tüm platformlara getirme hakkına sahip oluyor.

Night Shift özelliği bilindiği gibi özellikle akşam saatlerinde ekran ışığını özel olarak ayarlayarak kullanıcıların gözlerini ve beyinlerini daha az etkilemelerini sağlıyor. Apple doldurduğu yeni ticari marka belgesi ile Night Shift'i dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, akıllı saati Watch, TV ve Apple Car'a geliştirme hakkına sahip oluyor.

Apple'ın Night Shift özelliğini diğer platformlar için ne zaman yayınlayacağı konusunda bir bilgi ya da ipucu şu an için bulunmuyor. Ancak şirket iOS platformundaki rakibi f.lux'u yenmişti. Bilindiği gibi f.lux Mac tabanlı bilgisayarlarda da oldukça popüler ve şu anda bir alternatifi bulunmuyor. Apple'ın diğer platformlara da Night Shift'i geliştirmesiyle kendi sistemlerinde tekel olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.