Facebook Messenger üzerinde 11 binden fazla bot var

Facebook Messenger üzerinde 11 binden fazla bot var

Mayıs ayında düzenlediği f8 konferasında Messenger için bot devrimini başlatan Facebook aradan geçen bir ayın sonunda ilk istatistikleri paylaştı. Facebook'un aktardığı bilgilere göre Messenger üzerinde 11 binden fazla bot var.

Facebook geliştiricilere bot altyapısını ilk açtığı günden sonra API'ını geliştirmeye tüm hızlıyla devam ediyor. Geliştiriciler artık müşteri hizmetleri hesapları ile Facebook botlarını bağlayabiliyorlar. Böylece işletmeler kendileriyle iletişim kuran müşterilerine daha fazla kişiselleştirilmiş bir bot deneyimi sunabiliyorlar.

Messenger'ın bot altyapısına eklenen bir diğer özellik de botların kullanıcılara GIF, video ve diğer medya türlerini mesajların içerisine ekleyebiliyorlar. Bunun yanında kullanıcılar da botların geliştirilmesi konusunda geliştiricilere yardımcı olabiliyorlar. Facebook botlar için de puanlama sistemini devreye alarak kullanıcıların geliştiricilere yardımcı olabilmesine olanak sağlıyor. Bot devrimi için henüz bunların emekleme aşaması olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.