BMW, Intel ve Mobileye ile birlikte sürücüsüz otomobil üretecek

BMW, Intel ve Mobileye ile birlikte sürücüsüz otomobil üretecek

Otomobil devi BMW sürücüsüz otomobil projesiyle ilgili ilk kez somut bilgiler ve işbirlikleri açıkladı. Şirket işlemci ve çip üreticisi Intel ve bilgisayarlı görüş alanında çalışmalar yapan Mobileye ile birlikte işbirliği yapacak.

BMW'nin yaptığı açıklamaya göre şirket tam donanımlı sürücüsüz otomobilini 2021 yılında üretim bandına sokmak istiyor. Şirketin bunun için de “eyes off” (level 3), “mind off” (level 4) ve “driver off” (level 5) olarak isimlendirdiği üç aşamalı bir yol haritası bulunuyor. Bir süredir ''iNext'' ismini verdiği konsept otomobil ile sürücüsüz otomobil alanında çalışan BMW 2021 yılında tüm aşamaları tamamlayarak sürücüsüz otomobilini kullanıcılara sunmak istiyor.

Bilgisayarlı görüş alanında çalışmalar yapan ve uzmanlık alanı sürücüsüz otomobiller olan Mobileye'nin şirkete sensörler ve görüntü işleme konusunda yardımcı olacağını düşünebiliriz. Otomobil üzerinde kullanılacak çipler ve işlemcilerin de Intel tarafından üretilmesi yüksek bir olasılık. BMW ise otomobil genel tasarımı ve üretimini gerçekleştirecek.

Görsel Kaynak: AR Pictures / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.