ZTE yeni girişimlere 520 milyon TL yatırım yapacak

ZTE yeni girişimlere 520 milyon TL yatırım yapacak

Telekomünikasyon devi ZTE de yeni girişimleri desteklemek için yatırım bütçesi ayıran şirketler arasına katılıyor. Çinli şirket yeni girişimlere 1,2 milyar yuan (520 milyon TL / 180 milyon dolar) yatırım yapacak.

Teknoloji, medya ve iletişim alanındaki girişimlere yatırım yapmayı hedefleyen ZTE, elbette ana iş gücünü pekiştirecek girişimlere yatırım yapacak. Ancak sadece tek bir alana odaklanmayacak, farklı iş alanlarındaki girişimleri de yatırım yapmak için değerlendirecek.

Yılın ilk çeyreğinde yüzde 16 kar artışı yakalayan ZTE, farklı yatırımcılarla Suzhou Partnership adlı bir fon kuracak ve ortak bir çalışma yürütecek. Bu fonun yüzde 25'i ZTE tarafından, yüzde 75'i de diğer yatırımcılar tarafından kontrol edilecek.

Mobile World Congress Shanghai konferansında 150 akıllı şehir projesine dahil olduğu açıklanan ZTE, nesnelerin interneti dikeyinde de China Mobile ile işbirliği yapıyor.

Son yıllarda geleneksel endüstri devleri dahi yeni teknoloji girişimlerine yatırım bütçesi ayırıyor. Örneğin Siemens, 5 yıl içinde 1 milyar euro yatırım yapacağını duyurmuştu. Dolayısıyla ZTE gibi telekom ve mobil teknoloji ağırlıklı şirketlerin bu adımları sürpriz sayılmaz.

Türkiye'deki teknoloji/telekomünikasyon şirketlerinin bu konuda net bir planı olup olmadığını ise maalesef bilmiyoruz...

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.