Facebook, bireysel bağış toplama özelliğini başlatıyor

Facebook, bireysel bağış toplama özelliğini başlatıyor

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, finansal hamlelerine bir yenisini daha ekliyor. Önümüzdeki Perşembe gününden itibaren ABD'deki bireysel kullanıcılar Facebook'ta bağış/yardım toplayabilecek.

Hatırlatmak gerekirse Facebook, kâr amacı gütmeyen organizasyonlar için bağış toplama özelliğini geçen yıl sonunda açmıştı. Bu fırsattan faydalanan organizasyon sayısı ise 50'yi bulmuştu. Bu kez daha hızlı yayılacak bir yenilik devreye giriyor ve bireysel kullanıcıların yardım kampanyası başlatıp para toplamasının önü açılıyor.

USA Today'in haberine göre bu yenilik Facebook'un Social Good (Sosyal Fayda) ekibinin kontrolünde çıkacak ve hali hazırda farklı şekillerde yapılan kişisel para toplama kampanyaları bu altyapıya taşınmaya çalışılacak.

facebook-bagis-yap

Facebook kişisel yardım toplama sürecini hızlandırmanın önemli olduğuna ve arkadaşlarımıza yardım etme konusunda daha istekli olacağımıza inanıyor. Açılacak yardım kampanyalarının elden ele paylaşımlarında da 'bağış yap' düğmesinin yer alacağı ifade ediliyor.

ABD'deki kullanıcıların yüzde 1'ine hitap ediyor

Adobe Digital Index'e göre bir hayır kurumunun web sitesini ziyaret edenlerin 1/3'i bir arama sorgusu veya site adresini yazarak sonuca ulaşırken, sosyal medyadan bir hayır sitesine yönelenlerin oranı sadece yüzde 3. Yapılan açıklamaya göre de sadece ABD'deki kullanıcılar ve onların da sadece yüzde 1'i bir bu özelliği kullanabilecek. Ancak 39 farklı ülkeden bağış toplanabilecek.

2007 yılında Joe Green ve Sean Parker'ın geliştirdiği Causes uygulamasının ne kadar popüler olduğunu düşünürsek kullanıcıların Facebook'un resmi adımına daha sıkı bir bağlılık göstereceğini tahmin etmek zor değil.

Son olarak hatırlatalım, Facebook kâr amacı gütmeyen organizasyonlardan yüzde 2 pay alıyor. Yardımların yüzde 3'ü ise ödeme altyapısı sağlayıcısına gidiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.