Yapay zeka alanında en aktif şirketler hangileri?

Yapay zeka alanında en aktif şirketler hangileri?

Akıllı her şeyin yarınında yapay zeka desteği var. Yapay zeka'nın hala erken evrelerindeyiz ancak gelişmeler yapay zeka çalışmalarının bugünle yarın arasındaki noktaları birleştiren öncelikli köprüler olarak görülmesini sağlıyor. Bu sayede yapay zeka gerek dev teknoloji şirketlerinden gerek yatırımcılardan yoğun bir ilgi görüyor. Her yıl başka bir eşiğin geride bırakıldığı bu alanda 2016'nın ilk çeyreğinde 160 yatırım işlemiyle yeni bir rekor kırıldı.

Son beş yılın yapay zeka yatırımlarını inceleyen CB Insights, 2011-2016 Haziran döneminde bu alana en çok yatırım yapan şirketleri sıraladığı bir analizi paylaştı. Tahminleri zorlayan analizde geçtiğimiz beş yıl içinde yapay zekaya yönelen en aktif kurumsal yatırımcı, hayır Google değil, Intel Capital. Yaklaşık 15 yapay zeka şirketin yatırım yapan Intel Capital'ı ancak 10 yatırımla Google Capital izliyor. Son dönemde büyük bir dijital dönüşüm süreci yaşayan GE'nin yatırımcı kolu GE Ventures üçüncü sırada yer alıyor.

Samsung Ventures, Bloomberg Beta ile birlikte ne aktif dördüncü yatırımcı statüsünde. Büyük Veri girişimlerine ilgisiyle ünlenen CIA'in yatırım kolu In-Q-Tel de en aktif yatırımcılar arasında beşinci sırada ve onu Tencent izliyor.

En ilgi çekici girişimler arasında ise MindMeld'in yapımcısı ExpectLabs var. Ses arayüzleri geliştiren MindMeld, sohbet odaklı yapay zeka alanında uzmanlaşıyor. Bu alandaki başarısı, Intel Capital, Google Ventures, Samsung Ventures ve In-Q-Tel gibi en aktif yatırımcıları çekmesine yardımcı oldu. Bloomberg Beta ve Tencent'in yatırım yaptığı Diffbot web sitelerini izlemeyi otomatize ederken; Intel Capital ve bir diğer aktif yatırımcı New York Life Insurance Company'den yatırım alan DataRobot machine learning alanında çalışıyor.

CB Insights'ın kurumsal yatırımcıları ve yaptıkları yapay zeka girişimlerini eşleştirdiği tablosu bu alanda önde gelen şirketlerin iyi bir özetini sunuyor:

Yapay zeka kurumsal

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.