Siz hala eski şifrenizi mi kullanıyorsunuz?

Siz hala eski şifrenizi mi kullanıyorsunuz?

Travis Kalanick, Sundar Pichai, Mark Zuckerberg ve şimdi de Brendan Iribe. Önce gelen internet şirketlerinin CEO'ları Twitter hesaplarını kaptırmaya devam ediyor ve görünen o ki hacker'lar(!) oldukça basit bir yöntem izliyorlar; eski bir şifreyi bul ve yeni hesaplarda dene.

En azından Oculus'un CEO'su Brendan Iribe'ın hesabına bu şekilde girildi. Iribe'ın Twitter hesabına giren ve kendini yeni Oculus CEO'su olarak tanıtan hacker(!), MySpace'ten sızdırılan kullanıcı bilgileriyle bu eylemi gerçekleştirmiş. Yani Brendan Iribe'ın MySpace şifresini alarak Twitter'da denemiş ve işe yaramış. twitter-ceo

Brendan Iribe, hesabını geri alsa da bu hesabı ele geçiren kişinin attığı ileti oldukça manidar;

Oyun ve teknoloji alanında tanıtılmış en harika şeyi yarattığınızı hayal edin ama 4 yıldır aynı şifreyi kullanın.. Bay aptal CEO...

twitter-ceo2

Brendan Iribe'ın durumu kendi açısından talihsiz olduğu kadar bizim açımızdan da önemli bir durum. Yani bilgilerimizi paylaştığımız şirketlerin CEO'ları aslında bizim bilgilerimizin de güvenliği anlamına geliyor. Zira yukarıdaki eylemi yapan kişi, Brendan Iribe'ın bir e-posta hesabına erişmeyi de başarmış. O e-posta hesabında neler olduğu ise ucu açık bir konu.

Şifrenizi en son ne zaman değiştirdiniz?

Önümüzdeki dönemde bu halkaya yeni CEO'lar eklenecek mi bilmiyoruz. Fakat büyük sosyal ağlar siber saldırılardan nasibini almaya devam ediyor ve pekala yeni vakalarla karşılaşmamız mümkün olabilir. Diğer yandan bizim de kendi güvenliğimizi korumamız gerektiğini unutmayalım. E-posta ve sosyal ağ gibi özel hesaplarımızın şifrelerini ne olduğunu bilmediğimiz sitelerde kullanmamakta fayda var. Hatta zamanında benim Webrazzi (Wordpress) hesabıma da bu şekilde bir erişim sağlandığını itiraf edebilirim. :)

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.