Rolls-Royce uzaktan yönetilebilir akıllı yük gemisini 2020 yılında piyasaya sürecek

Rolls-Royce uzaktan yönetilebilir akıllı yük gemisini 2020 yılında piyasaya sürecek

Rolls-Royce PLC ilginç bir alanda önemli bir duyuru yaptı. Şirket uzaktan kontrol edilebilir, akıllı yük gemisini 2020 yılında pazara sunmayı hedefliyor.

Rolls-Royce PLC'nin tasarladığı ve geliştirmeye devam ettiği yük gemisinin en büyük özelliği uzaktan kontrol ediliyor olması. Normal düzende bilindiği gibi yük gemilerinde bir kademe komutası ve tayfa bulunuyor. Ancak Rolls-Royce'un tasarladığı yeni nesil yük gemisi uzaktan(karada) bulunan bir komuta merkezinden yönetiliyor. Ayrıca geminin içerisinde de diğer işlerle ilgilenecek tayfanın bulunması gerekmiyor.

Şirket yaptığı açıklamada geminin üzerinde tayfa bulunmamasıyla hem yükler için daha fazla alan açıldığını hem de güvenlik için çok önemli bir adım olduğunu belirtmiş. Ayrıca yine şirketin yaptığı açıklamaya göre bir kişi birden fazla yük gemisini tek bir komuta merkezinden kolaylıkla yönetebilecek. Bunu yaparken şirket sanal gerçeklik teknolojisinden de oldukça fazla faydalanmış. Geminin üzerinde bulunan kameralar ve dronelar komuta merkezine sanal gerçeklik teknolojiyle görüntüleri aktarıyor. Böylece komuta merkezindeki kişi oradaymış gibi gemiyi daha kolay bir şekilde yönetebiliyor.

Yeni nesil yük gemisi teknolojilerinin üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirten şirket ilk akıllı yük gemisinin 2020 yılında piyasaya sunulacağını belirtmiş. Bunun yanında 20 yıl içerisinde komuta edecek herhangi bir insana ihtiyaç duymayan, otonom yük gemilerini de piyasaya sunmak istediğini ayrıca belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.