Mobil bankacılık girişimi Number26, 40 milyon dolar yatırım aldı

Mobil bankacılık girişimi Number26, 40 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa'nın en modern bankası olarak anılan Number26, tanınmış yatırımcıların katıldığı B turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Horizons Ventures liderliğindeki tura, Battery Ventures, Peter Thiel’ın yatırım şirketi Valar Ventures , Cem Sertoğlu'nun ortaklarından olduğu Earlybird Ventures ve Redalpine Ventures gibi isimler katıldı.

Ocak 2015'te Berlin'de faaliyetlerine başlayan Number26, bugün sekiz Avrupa pazarında 200 bin müşteriye hizmet veriyor.  Avrupa'nın zamanın epey gerisinden gelen bankacılık anlayışını değiştirmek üzere yola çıkan Number26, şubesiz çalışıyor, hesap açmak için video görüşme yapıyor ve tüm işlemlerinizi mobilden yapmanızı sağlayacak bir uygulama sunuyor.

Hesap açar açmaz size MasterCard markalı bir kart gönderen Number26'nın uygulaması üzerinden gerçek zamanlı olarak işlem takip etme ya da kartınızı geçici olarak bloke etme gibi özellikler var. Türkiye'de farklı bankaların mobil uygulamalarında görmeye alışkın olduğumuz bu özellikler, Avrupa için devrimsel nitelikte. Number26, bu özellikleriyle Avrupa'da bankacılığı değişmeye zorlayan nadir girişimlerden biri.

Number26'nın yeni turla birlikte aldığı toplam yatırım miktarı 53 milyon dolara çıktı. Girişim bu destekle büyümesine hızla devam etmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.