Beğenilerin yüzde 30'unu mobilden alan Facebook paylaşım özelliklerini yeniledi

Beğenilerin yüzde 30'unu mobilden alan Facebook paylaşım özelliklerini yeniledi

Facebook, platformu dışında tükettiğiniz az sayıda haberin de sosyalleşmesi için bir takım yenilikler yaptı. Paylaşım butonlarını yenileyen Facebook, "Paylaş" ve "Kaydet" fonksiyonlarını Chrome'a getirdi.

Facebook'tan ayrılabilenler için yeni Beğen tuşu

Bir süre önce sosyal ağının meşhur beğen tuşu yerine tepkileri getiren Facebook, değişimi platformu dışına da götürüyor. Facebook, web sitelerinde görmeye alışık olduğumuz Facebook logolu ‘Beğen’ butonu tasarımını bırakıyor. Bunun yerine Facebook'ta kullanılan ve artık tamamen kanıksanan bir eylemi temsil eden "Beğen" ikonu web sayfalarına taşınıyor.

Facebook, halihazırda beğenilerin yüzde 30'unun geldiği mobil öncelikli bu değişiklikle kullanıcılardan yüzde 6 oranında daha fazla etkileşim sağlandığını söylüyor. Zira "Beğen" dediğinizde akla ilk Facebook geliyor ve logonun görünmez olması bir sorun teşkil etmiyor. Diğer taraftan mobil öncelikli hale gelen web Facebook'laşıyor, ister istemez. Facebook değişikliği  tüm sosyal butonlarına (Paylaş, Gönder, Takip Et, Tavsiye Et ve Kaydet) uyarladı ve bu butonların tasarımını aynı çizgide güncelledi.

Screen Shot 2016-06-29 at 12.35.11

Sosyal ağdan ayrılıp okuduğunuz az sayıda haber içinse Facebook, "Paylaş" butonunun elinizin altında olduğundan emin olmak istiyor. Zira bazı web sayfalarında paylaş butonlarının nereye saklandığını bulmak zor olabiliyor. Facebook'un yeni tanıttığı "Paylaş" Chrome eklentisi bu sorunu çözüyor. Eklenti ile Facebook Groups ya da Messenger paylaşımı yapmak da mümkün.

Kaydet: Facebook'un Pocket Yorumu

Facebook'un tanıttığı bir diğer Chrome eklentisi "Kaydet" ise web'de gezinirken gördüğünüz ilgi çekici sayfaları Facebook'un kaydedilen bağlantılar bölümüne ekliyor. Web'i biraz daha Facebook'un içine taşıyan eklenti, Pocket'ı andırıyor...

Platformu dışındaki içerik tüketimini yakından takip eden Facebook'un paylaşım, yorum ve beğeni etkileşimleri yakında Instant Articles'a da geliyor. Bu butonlarla etkileşime geçenlerin sayısını toplam beğeni ve paylaşım sayısına ekleyecek olan Faebook, sitelerinde Yorumlar Eklentisini kullanan yayıncıların paylaşımlarına yapılan yorumları da web sitelerine yansıtacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.