Hover Camera: Uçan özçekim kamerası

İnsansız hava araçları hızla günlük hayatımıza dahil oluyor. Çinli girişimcilerin ürettiği uçan özçekim kamerası Hover Camera da bunun çarpıcı bir örneği.

Hover Camera, üzerinde 13 megapiksellik fotoğraf ve 4K video çekebilen kameraya sahip bir insansız hava aracı veya bilinen adıyla 'drone'. Küçük boyutları ve karbon fiber iskeletiyle sadece video kayıt imkanı değil, iç mekanlarda bile kolayca fotoğraf çekebiliyor.

Görüntü sabitleme özelliğine sahip kamerasıyla bilhassa özçekimlere için farklı bir boyut katıyor. Hover Camera'yı hafifçe havaya bırakıyor ve cep telefonunuzdan istediğiniz gibi özçekiminizi yapabiliyorsunuz.

Fiyatı biraz tuzlu

Hover Camera'yı geliştiren şirket ABD-Çin menşeli Zero Zero Robotics. Şirketin CEO'su Mengqiu Wang Stanford mezunu ve Twitter'da da çalışmış bir isim. Hover Camera için 2 yıldır çalıştıklarını söyleyen Wang, önümüzdeki aylarda satışa sunulacak ürünün 600 dolardan ucuz olacağını söylüyor. Yani sıradan bir özçekim (selfie) çubuğuna göre fiyatı çok daha pahalı.

Öncelikle Çin'de ve ABD'de satışa çıkacak olan Hover Camera, Avrupa'ya ve diğer ülkelere de açılmayı planlıyor ama bu konuda net bir takvim yok. Çin'deki üreticilerin Hover Camera'yı hızla kopyalayıp dünyaya satması da olasılık dahilinde.

Hover Camera'nın pil ömrü şimdilik 8 dakikayla sınırlı ama gayet dikkat çekici bir ürün olduğu da aşikâr. 'Selfilerle ölmek' isteyenlere duyurulur...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.