YouTube'da bankalar için yer var mı? ING Bank deneyecek

YouTube'da bankalar için yer var mı? ING Bank deneyecek

YouTube'u en iyi kullanan markalar düşünüldüğünde akla hızlı tüketim, otomotiv ya da moda sektöründen isimler gelmesine aşinayız. Sıra finansa geldiğinde ise bankalar için YouTube, en azından Türkiye'de, öncelikli bir iletişim kanal olmadı. Aradaki boşluğu bir fırsat olarak gören ING Bank, Türkiye'de önümüzdeki dönem için adresini  YouTube olarak belirledi.

Kendisini bankacılık lisansı olan bir teknoloji şirketi olarak tanımlayan ING Bank, bir lovemark haline gelmek istiyor. Bunun için dijitali ana kanallardan biri olarak konumlandıran ING Bank için için insan dokunuşu ve samimiyetin ana mottolar haline geldiğini söylüyor Pazarlama İletişim Grup Müdürü Feyza Tamer. Etkileşim odaklı çalışan ING Bank, 2014'ün en çok konuşulan gerçek zamanlı pazarlama kampanyalarından birine imza attı. Socialbakers'a göre ING Bank 2015'te hem Facebook hem Twitter'da bin takipçi başına etkileşim oranı en yüksek olan bankaydı. Bankanın 2013 yılında dijital kanallarını kullanan müşterilerinin oranı yüzde 14'ken, Haziran 2016 itibariyle bu oran yüzde 22,5'e yükseldi. 

Bu kanallara YouTube'u eklemeye hazırlandıklarını söyleyen Tamer, Türkiye genelinde finansal okur-yazarlığı arttıracak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Proje için tanınmış bir yüzle çalışılıp çalışılmayacağı ise henüz net değil. Söz konusu bankacılık olduğunda insanların etrafa sormaya çekindikleri (gizli gizli Google'a sordukları) soruların cevaplarını alabilecekleri bir yer olacağını da ekliyor Tamer.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.