BitTorrent, BitTorrent Live üzerinde kendi haber kanalını açacak

BitTorrent, BitTorrent Live üzerinde kendi haber kanalını açacak

Mayıs ayında BitTorrent Live adlı çok kanallı video uygulamasını yayınlayacağını duyuran BitTorent, bu platform üzerinden kendi TV/haber kanalını açmaya hazırlanıyor.

Kişiden kişiye (P2P) dosya paylaşım ağı BitTorrent, Şubat ayında reklamsız (ve ücretli) µTorrent abonelik seçeneğini duyurmuş ve yeni bir gelir kanalı açmıştı. Variety'nin haberine göre bu kez BitTorrent'in kendi TV kanalı ile karşılaşacağız.

BitTorrent için çalışacak gazeteciler aranıyor

Bir iş ilanının kaynak gösterildiği haberde BitTorrent'in San Francisco'da bir gazeteci ekibi işe almak istediği aktarılıyor. Farklı ülkelerden katılımlarla yeni bir haber kanalının hayata geçirileceği ifade ediliyor ki BitTorrent kurucusu Bram Cohen'in aşağıdaki Twitter iletisi de bu yönde bir ipucu olarak kabul edilebilir.

Variety, söz konusu kanalın ABD başkanlık seçimleri öncesinde yayına başlayabileceğini fakat 24 saat yayın yapmasının beklenmediğini söylüyor. Siyasi kampanyalar, spor, teknoloji ve kültür etkinlikleri gibi konulara değinecek kanalın farklı şirketlerle işbirliği yapabileceği de belirtiliyor.

Eğer bu iddia gerçekleşirse (bi büyük ihtimalle gerçekleşecek) BitTorrent kendi adına bir kanal açmış olacaki. Böylece BitTorrent Live platformu üzerinde yayın yapan Newsmax TV vb. kanallara rakip olacağı ifade ediliyor.

BitTorrent'in finansal açıdan ne kadar mantıklı bir iş yapıp yapmadığını kestirmek şimdilik zor. Ancak önümüzdeki dönemde bu sorunun yanıtını alacağımızı pekâla söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.