Pinterest akıllı klavye uygulaması Fleksy'yi satın aldı

Pinterest akıllı klavye uygulaması Fleksy'yi satın aldı

Pinterest blogu üzerinden yaptığı açıklama ile mobil platformlar için akıllı klavye uygulaması olan Fleksy'yi satın aldığını duyurdu. Fleksy'nin kurucusu da dahil tüm ekibi Pinterest'e geçiş yapacaklar.

Pinterest'in yaptığı bu satın almayı aslında ''yetenek satın alması'' olarak adlandırırsak daha doğru olur. Çünkü şirketin en azından şu an için Fleksy'nin teknolojisini kendi platformuna transfer etme planı yok. Ancak Fleksy'nin kurucusu ve CEO'su olan Kosta Eleftheriou de dahil olmak üzere şirketin 10 kişilik ekibi Pinterest'e dahil olacak. Kosta Eleftheriou Pinterest'in ürün mühendisliği ekibine dahil olacakken şirketin diğer çalışanları mobil departmanlarda değişik pozisyonlarda görev alacak.

Şirket Fleksy'nin önümüzdeki dönemde kullanıcılara hizmet vermeye devam edeceğini ama yapılacak güncellemerin çok minimal olacağını belirtmiş. Highland Capital Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Middleland Capital'dan 5,9 milyon dolar yatırımı bulunan Fleksy'nin iOS ve Android'te ulaştığı indirilme sayısının 5 milyon olduğu belirtilmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.