Publicis Groupe, Türkiye'den Digitouch'ın tamamını satın aldı

Publicis Groupe, Türkiye'den Digitouch'ın tamamını satın aldı

Türkiye'den bir adtech şirketinin daha exit haberi Digitouch'tan geldi. Webrazzi takipçilerinin yakından tanıdığı performans tabanlı dijital pazarlama şirketi Digitouch, Publicis Groupe tarafından satın alındı.

Rekabet Kurumu tarafından bugün geçilen resmi duyuru, Digitouch Dijital Pazarlama ve Medya A.Ş.'nin, Publicis Groupe Holdings B.V. tarafından devralındığını resmen doğruluyor. Türkiye'de aralarında VivaKi, Starcom, Markom Leo Burnett'in olduğu ona yakın markayla faaliyet gösteren Publicis Groupe, performans pazarlaması alanına Digitouch ile daha da iddialı bir şekilde yerini almış oluyor.

Bize gelen bilgiler Digitouch Kurucusu Yunus Güvenen'in şirketin başındaki görevine devam edeceği ve ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdüreceği yönünde. Buna göre Digitouch, Publicis çatısı altında, en azından bir süre, bağımsız çalışacak. Ancak bir süre sonra Publicis'e ait bir markanın Digitouch ile Türkiye'ye getirilmesi de planlar arasında. Taraflar satın almanın detaylarını henüz paylaşmıyor ancak hedefler bazında anlaşma kapsamında çeşitli maddeler olduğu belirtiliyor.

Publicis Groupe geçtiğimiz Mart'ta büyük bir yeniden yapılanma planını hayata geçirmiş ve ajanslarını Publicis Communications, Publicis Media, Publicis Sapient ve Publicis Healthcare olmak üzere dört marka altında toplamıştı. Publicis'in programatik kanadı VivaKi, şirketin performans pazarlama tarafındaki küresel markası Performics ile birlikte yeniden yapılanma sonrasında da Publicis Media'nın altında konumlanmıştı.

Bugün aralarında Hepsiburada, Markafoni, Teknosa gibi Türkiye'nin en büyük e-ticaret markalarının olduğu yüzden fazla müşteriyle çalışan Digitouch'ın 60 çalışanı bulunuyor. Publicis şemsiyesi altında Digitouch'ın daha kolay bir şekilde ölçeklenerek, büyümesini hızlandıracağını ön görmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.