Amazon, Spotify ve Apple Music'e rakip olacak servisini yaz sonunda açabilir

Amazon, Spotify ve Apple Music'e rakip olacak servisini yaz sonunda açabilir

Teknoloji kulislerinde ortaya atılan son söylentiye göre Amazon kendi online müzik servisini başlatmak için çalışmalar yapıyor. Şirketin bu yaz sonunda veya sonbahar başında servisini kullanıcılara sunması bekleniyor.

Amazon'a yakın kaynakların aktardığına göre şirket plak şirketleriyle yaptığı görüşmelerde sona gelmiş durumda. Tüm anlaşmaların tamamlanmasıyla birlikte şirket kendi dijital müzik servisini kullanıcılara sunacak.

Bilindiği gibi Amazon Prime servisiyle birlikte limitli sayıda müzik parçasını kullanıcılara sunuyor. Ancak yeni servis Prime'dan bağımsız olarak çalışacak.

Şirketin kullanıcılara sunacağı dijital müzik servisinin aylık ücretinin ise 9,9 dolar olacağı belirtilmiş. Fiyat olarak şu anda Apple Music ve Spotify'dan bir farkı bulunmadığını söyleyebiliriz. Bunun yanında oldukça zorlu bir endüstri olan dijital müzik pazarında Amazon'un nasıl hamleler yapacağını göreceğiz. Ancak şirketin kullanıcılara hızlı kargo ve online video içeriği sunduğu Prime servisi ile ortaklaşa kampanyalar düzenleyeceğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.