Vodafone ve Huawei akıllı otopark için işbirliğine gidiyor

Vodafone ve Huawei akıllı otopark için işbirliğine gidiyor

Ülkemizde de faaliyet gösteren GSM operatörü Vodafone ve Huawei, işbirliği yaptıkları ilk akıllı otopark sistemlerinin denemesini başarıyla tamamladı. İlk testlerini Madrid'deki Vodafone Plaza'da gerçekleştiren şirketin akıllı otopark sistemini test edeceği ülkelerden bir diğerinin ise Türkiye olacağı açıklandı.

Vodafone ve Huawei, kurdukları akıllı otopark sistemleri sayesinde, mobil cihazlar üzerinden otopark bilgisi alınabilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar, otoparka girmeden, mobil cihazları üzerinden park yerinin uygunluğu, otoparkta boş yer olup olmadığı gibi bilgileri alabiliyor.

Bu akıllı otopark teknolojisinin son kullanıcıya park esnasında ciddi yardımı dokunurken, çözüm yerel yönetimler için de yeni gelir kapıları açabiliyor. Sistem aynı zamanda kamusal park alanı maliyetlerini azaltıyor ve trafik problemlerinin de önüne geçiyor. Bu sayede, gitmek istediğiniz yere yakın otopark dolu ise, siz bu durumu görüp, o bölgedeki trafiğe girmeden hemen başka bir otopark arayışına girebiliyorsunuz.

İspanya ve Türkiye'de testler yapan Vodafone ve Huawei'nin, akıllı park sistemlerini 2017 yılının hemen başında lanse etmesi bekleniyor. Bununla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden biri olan İSBAK (İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri) işbirliğiyle bu yılın Haziran ayında pilot uygulamayla akıllı otopark sistemine geçilmesi bekleniyor.

Görsel kaynak: apiguide/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.