Nintendo 3DS satışları dünya genelinde 60 milyon adedi geçti

Nintendo 3DS satışları dünya genelinde 60 milyon adedi geçti

Japon oyun ve konsol şirketi Nintendo, son el konsolu Nintendo 3DS'in dünya genelindeki satışlarının 60 milyon adedi aştığını resmi olarak duyurdu.

Nintendo bir önceki modeli 2DS'in de satış fiyatında indirime gitmesiyle o ürün gamında da satışları artırmıştı.

Nintendo yaptığı resmi açıklamada, ABD video oyun pazarının Nisan ve Mayıs ayındaki gelişimlerine de dikkat çekti. Bununla birlikte, oyuncuların gelecek Kasım ayında Pokemon Sun ve Pokemon Moon gibi yeni oyunlarla tanışacak olması, Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D gibi oyunlarla uygun fiyatlarla buluşması, Nintendo'nun gücünü artırıyor.

Akıllı telefonların güçlenmesi, mobil oyunların yükselmesi ile el konsolu pazarının geleceği ile ilgili derin düşüncelerimiz olsa da, Nintendo bir şekilde ayakta kalmayı başarıyor gibi duruyor. Fakat büyüyen yeni nesil çocukların, Nintendo'ya ve el konsollarına merakı nasıl şekillenecek, belki de bu Nintendo'nun kaderini belirleyecek unsur.

Bildiğiniz gibi Nintendo, ülkemize bir dönem resmi dağıtımcısıyla gelmiş ve ofis açmıştı. Fakat daha sonrasında şirket Türkiye pazarından 2012 yılında çıkma kararı almıştı. Türk kullanıcılar o günden bu yana, Nintendo ürünlerine ve oyunlarına her noktadan erişememe sıkıntısı çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.