Yolcu taşıyabilen drone uçuş testleri yapmak için izin aldı

Yolcu taşıyabilen drone uçuş testleri yapmak için izin aldı

Çin merkezli drone üreticisi Ehang, bu yılın başında gerçekleştirilen CES 2016 fuarında Ehang184 adını verdiği, yolcu taşıyabilen drone modelini duyurmuştu. Büyük ilgi gören model, kişisel hava taşımacılığı adına bir devrim niteliği taşıyabilecek güçte.

Merkezi Çin'in Guangzhou kentinde bulunan şirket, test uçuşlarını gerçekleştirmek için ise ABD'nin Nevada eyaletini tercih etti ve yetkili makamlardan gerekli izinleri aldı. Ehang'ın kurucu ortaklarından George Yan, şirketin ABD'de büyümesini sağlamak adına ABD ile bu yakınlığı kurduklarını da ifade etti. The Nevada Institute for Autonomous Systems adlı kar amacı gütmeyen kuruluşun desteğini alan Ehang, bu enstitünün desteğiyle FAA tarafından belirlenen kurallara ve kriterlere uyarak, insanlı hava taşımacılığında resmi olarak tercih edilen bir araç olma yolunda ilerleyecek.

2014 yılında kurulan yeni bir şirket olan Ehang, bugüne dek 52 milyon dolar yatırım almayı başardı. Bu yılın sonlarında ilk uçuş testlerini gerçekleştirmesi beklenen drone modeli Ehang184 bakalım yolcu taşıyabilen bu drone modeli havacılıkta ve drone sektöründe nasıl bir etki yaratacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.