Airbus tüm parçaları 3 boyutlu yazıcılarla üretilen Thor uçağını tanıttı

Airbus tüm parçaları 3 boyutlu yazıcılarla üretilen Thor uçağını tanıttı

Havacılıkta üç boyutlu yazıcılarla üretilen parçaların kullanılması hem maliyetler hem de üretim açısından büyük önem arz ediyor. Uçak üreticileri şimdiden ürettikleri uçaklarda üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla imal edilebilen parçalar kullanmaya başladı.

Konuya ilgi gösteren uçak üreticisi markalardan biri de Airbus. Yeni modeli Airbus A350 XWB'de tam 1000'den fazla parçayı üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla da üretilebilen malzemelerden kullanan Airbus, konuya en meraklı şirketlerden biri.

Airbus son olarak Thor adını verdiği prototip uçağını Berlin'de düzenlenen bir havacılık fuarında ziyaretçilere sergiledi. Tüm parçaları üç boyutlu yazıcılar tarafından üretilen bu insansız hava aracı aslında bir drone. Ancak ileride yolcu uçaklarına da ilham olabilecek bir prototip görünümünde.

Yapımı 4 hafta gibi bir süre alan ve 20 kilogram civarında ağırlığa sahip Thor, ilk uçuşunu 40 kilometrelik bir menzilde gerçekleştirmiş. İki elektrikli motoruyla, uzaktan kumandalı olarak çalışan Thor'un boyu ise 4 metreden biraz daha kısa. Bakalım bu tarz testler ve yapılan çalışmalar, ileride uçak gibi toplu taşıma araçlarında daha çok üç boyutlu yazıcıyla üretilmiş parçaları görmemize vesile olacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.