Larry Page'in uçan otomobil girişimine 100 milyon dolar yatırım yaptığı ortaya çıktı

Larry Page'in uçan otomobil girişimine 100 milyon dolar yatırım yaptığı ortaya çıktı

Google'ın kurucu ortağı ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'in CEO'su Larry Page'in, uçabilen otomobillere sevdalı olduğu ve bu alanda önemli yatırımlarda bulunduğu ortaya çıktı. Page'in yatırım yaptığı, uçan otomobiller geliştiren 2010 doğumlu girişim Zee.Aero, Google'ın Mountain View'daki merkezine bir hayli yakın konuşlanmış durumda.

Zee.Aero'nun patentlerini aldığı tasarım, ön ve arkada ikişler tane olmak üzere toplam dört kanatlı bir yapıya sahip, Gövdesindeki dört pervaneli motorlar sayesinde dikey iniş ve kalkış gerçekleştirebilecek olan bu model, arka bölmesinde de iki pervane daha bulunduruyor. Zee.Aero'nun ürettiği uçan otomobiller, tamamen elektrik enerjisiyle çalışıyor.

Şu anda 150'ye yakın çalışanı bulunan Zee.Aero, şirketin genel merkezi Mountain View'dan 70 dakikalık bir mesafede bulunan hangarlarında ise prototiplerle uçuş testlerini gerçekleştiriyor. Girişimin şu anda elinde iki adet prototip uçak bulunuyor. Zee.Aero'da çalışanlar arasında eski NASA uzmanları, eski SpaceX ve Boeing çalışanlarının da bulunması dikkat çekiyor.

Larry Page'in uçan otomobil girişimlerine yaptığı kişisel yatırımlarıyla gelecekte önemli rol oynayabilecek mi, orasını bize zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.