Google da uygulama aboneliklerinde gelir payını yüzde 15'e çekecek

Google da uygulama aboneliklerinde gelir payını yüzde 15'e çekecek

Apple'ın App Store'daki güncellemeleri hemen etkisini göstermeye başladı. Gelen haberlere göre Google Play'deki abonelik gelir payları da güncellenecek. Üstelik Apple'dan daha avantajlı bir şekilde.

Hatırlatmak gerekirse Apple, oyun kategorisini de kapsayan abonelik modelinde birinci yıl yüzde 30 gelir payı alacağını ama ikinci yıldan itibaren bu payı yüzde 15'e çekeceğini açıklamıştı. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Google da kendi tarafındaki geliştiricilere yüzde 85'lik gelir payı verecek. Üstelik bunu ilk günden itibaren başlatacak.

Gelen bilgilere göre Google zaten bu güncellemeyi bazı eğlence şirketleriyle test etmeye başlamış. Hatta Google'ın video servisleriyle yeni bir model daha denediği belirtiliyor ki bu modelde Play aboneliklerinin Google Cast'i de kapsayacak şekilde sunulması bekleniyor.

Apple'ın aksine Google'ın bu yeni gelir dağılımını ne zaman devreye alacağı belli değil. Diğer yandan Android uygulamalarında ödeme sisteminin sadece Google'a bağlı olmadığını da hatırlatmak gerek.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.