Rainmaking Loft ile anlaşan BIC Angels girişimci ve yatırımcı ağını Berlin'e açtı

Rainmaking Loft ile anlaşan BIC Angels girişimci ve yatırımcı ağını Berlin'e açtı

Türkiye merkezli melek yatırım ağlarının yurt dışı açılımları BIC Angels ile devam ediyor. Rainmaking Loft Berlin ile anlaştığını duyuran BIC Angels, girişimci ve yatırımcılarına Avrupa'da çalışma fırsatı veriyor.

Berlin, Londra ve Kopenhag'da faaliyet gösteren uluslararası girişim merkezi Rainmaking Loft'un Berlin ofisiyle yapılan işbirliği melek yatırım ağına kabul edilen girişimcilerin Berlin'de çalışabilmesini ön görüyor. Buraya gidebilecek girişimlerin BIC101 Hızlandırma Programı’na kabul edilmiş ve burada belirli başarı kriterlerini sağlamış olması gerekiyor. Girişimcilerin Rainmaking Loft’un yatırımcı ve Berlin ekosistemi networkünden faydalanması bu sayede mümkün hale geliyor.

Anlaşma girişimci değiş tokuşunun iki yönlü olmasını ön görüyor. Yani Berlin'den girişimcilerin İstanbul'a gönderilmesi de söz konusu. Rainmaking Loft Kurucusu ve Genel Müdürü Tobias Wittich yaptığı açıklamada bu ortaklık ile Rainmaking Loft’un Türkiye’den gelecek girişimlere ev sahipliği yapmayı ve Berlin’deki girişimlerini İstanbul’a göndererek Türkiye’ye ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine ulaşmayı beklediklerini söylüyor. Rainmaking Loft anlaşmayla erişimini genişletirken; BIC Angels yatırımcılarının portföylerine Türkiye dışından girişimler eklemesi kolaylaşıyor.

Bir startup merkezi olarak konumlanan Rainmaking Loft, ortak çalışma alanlarının yanı sıra düzenlediği etkinliklerle girişimciler için dinamik bir ortam sunuyor. Noyan Ayan'ın Girişim Ofisleri Avrupa turu kapsamında yaptığı Rainmaking Loft Berlin ziyareti, ilgilenenlerin merakını dindirip, sorularına cevap verebilir. Videoyu aşağıya ekledik:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.