Gingko Bioworks, 100 milyon dolar yatırımla 600 milyon çift sentetik DNA satın alacak

Gingko Bioworks, 100 milyon dolar yatırımla 600 milyon çift sentetik DNA satın alacak

Yeni nesil bakteri tasarım teknolojileri geliştiren Ginkgo Bioworks, 100 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Boston merkezli şirket bu yatırımla şimdiye kadar yapılmış en büyük sentetik DNA satın almasını (600 milyon çift) gerçekleştirecek.

Y Combinator'a kabul edilen ilk biyoteknoloji girişimlerinden biri olan Gingko Bioworks, mayadan gül kokusu üretmek, karbondioksit emisyonunu yakıta çevirmek gibi işler yapıyor. Yapılacak bu yeni sentetik DNA satın almasıyla da kimyasal emtialar, endüstriyel enzimler, insan sağlığı pazarına el atmak istiyor.

Toplam yatırımı 154 milyon dolar

Mart 2015'te Felicis Ventures, OS Fund, Data Collective, iGlobe Partners ve Vast Ventures’dan 9 milyon dolarlık birinci tur yatırımını alan Gingko Bioworks, Temmuz 2015'te 45 milyon dolarlık bir yatırım daha almıştı. Bir yıl kadar sonra gelen C serisi yatırım turuyla şirketin aldığı toplam yatırım 154 milyon dolara yükselmiş oldu.

Y Combinator girişimlerinin aldığı en büyük 10 yatırım tutarından birine imza atan Gingko Bioworks'a bu turda Continuity Fund (Y Combinator), Senator Investment Group, Cascade Investment, Baillie Gifford, Viking Global Investors ve Allen & Company LLC. Viking Global gibi yatırımcıların desteğini gördü.

Webrazzi'nin kurucusu Arda Kutsal ve ininal kurucusu Bülent Tekmen‘in de yatırımcıları arasında yer aldığı Ginkgo, ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı ileri teknolojiler geliştiren DARPA ile de işbirliği yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.