Steve Jobs ve Larry Page ile çalışmanın arasındaki en belirgin fark nedir?

Steve Jobs ve Larry Page ile çalışmanın arasındaki en belirgin fark nedir?

Geçtiğimiz günlerde Nest'in kurucu ortağı ve şu an ki CEO'su Tony Fadell'in görevini kısa süre içerisinde bırakacağı açıklanmıştı. Kısa süre sonra Bloomberg'e konuşan Fadell, Steve Jobs ve Larry Page ile çalışmanın arasındaki en belirgin farkı paylaştı.

Yaklaşık 10 yıl boyunca Apple'da çalışan ve bu süreçte iPod'un yaratıcıları arasında bulunan Tony Fadell o dönemde Steve Jobs ile uzun süre birebir çalışmış birisi. Ardından kurduğu akıllı ev ürünleri şirketi Nest'in de 2014 yılında Google tarafından satın alınmasıyla Larry Page ile birebir çalışma imkanı yakalamış. Tony Fadell'a göre Steve Jobs ve Larry Page ile çalışmanın farkı şöyle:

Steve Jobs ve Larry Page ile çalışmaktan her zaman gurur duydum. Her ikisinde de çok şey öğrendim. Steve Jobs'tan özellikle kullanıcı deneyimi, pazarlama ve ürün tasarlama konusunda çok şey öğrendim, bu konularda çok iyiydi. Larry Page ise hiç düşünülmemiş olanı düşünme, sınırların ötesindeki görme ve bunları hayata geçirme konusunda bambaşka bir noktada. Onun düşündüğü şeyler Cupertino'ta (Apple'ın genel merkezi) bile konuşulmuyor. Google'da çalıştığım dönemde özellikle laboratuvarda her gün çok değişik ürünler geliştirildiğini gördüm. Bunları her gördüğümde ''Nasıl? Gerçekten bunun üzerinde mi çalışıyorsunuz?'' sorularını sordum.

Tony Fadell internet ve teknoloji dünyasının iki efsanevi ismiyle çalışmasını kendi deneyimiyle böyle yorumlamış. Nest'ten ayrıldıktan sonra Larry Page'e ve Alphabet'e danışmanlık yapmayı sürdürecek olan Fadell aynı zamanda yeni girişimlerine odaklanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.