Microsoft: Elektrikli otomobil üretmek gibi bir düşünce veya planımız yok

Microsoft: Elektrikli otomobil üretmek gibi bir düşünce veya planımız yok

microsoftMicrosoft, şirketin gelecekteki önemli projelerinden biri olduğu iddia edilen elektrikli araçlarla ilgili açıklama yaptı ve her ne kadar bu konuyu seviyor olsalar da gelecekte elektrikli otomobil üretmek gibi bir düşünce veya planı olmadığını bildirdi.

Bilindiği gibi Google uzun yıllardır elektrikli otomobil geliştiriyor ve yaptığı çalışmaları kamuoyu ile açık olarak paylaşıyor. Bunun yanında Apple'ın da her ne kadar resmi olarak açıklamamış olsa da kendi elektrikli otomobil projeleri var. Bu iki şirketten bahsetmemizin nedeni birçok konuda Microsoft'un doğrudan rakibi olması. Microsoft'un iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Peggy Johnson ise Hong Kong'ta katıldığı bir konferansta şirketin gelecek dönemde kendi elektrikli otomobilini üretme projesi olmadığını açıklamış.

Microsoft'un iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Peggy Johnson ise Hong Kong'ta katıldığı bir konferansta şirketin gelecek dönemde kendi elektrikli otomobilini üretme projesi olmadığını açıklamış. Ancak Johnson şirketi bunun yanında şu anda 7-8 elektrikli otomobil üreticisiyle işbirliği yapmak için görüşmeler yaptığını da ayrıca açıklamış.

Microsoft'un asıl hedefi ise elinde bulundurduğu Office360, Cortana ve Windows 10'u geleceğin akıllı otomobillerini entegre etmek. Bu sayede şirket bulunduğunuz heryeri sizin için bir çalışma ortamına dönüştürerek işlerinizi kolaylaştırmak istiyor. Microsoft'un asıl hedefinin Android Auto ve Apple CarPlay gibi bir sistem geliştirmek olduğunu söyleyebiliriz. Yakın zamanda elektrikli otomobiller içerisinde Microsoft servisleriyle entegre ürünler görebiliriz.

Görsel Kaynak: Asif Islam / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.