Valve 500 binden fazla Steam Controller satmayı başardı

Valve 500 binden fazla Steam Controller satmayı başardı

Valve tarafından geliştirilen oyun platformu Steam bir süre önce PC ile konsol savaşları arasında PC cephesini güçlendirecek donanım ürünleri çıkartmaya başlamıştı. Steam Controller ve Steam Machine gibi ürünlere yönelen Valve, resmi kanalı üzerinden yaptığı bir güncellemede şu ana kadar tam yarım milyon adet Steam Controller sattığını duyurdu.

Oyuncular tarafından PC'ye bağlanan Steam Controller ürünleri, bilgisayarınızı, tıpkı PlayStation ya da Xbox gibi, bir konsolmuş hissiyle kullanabilmenizi sağlıyor. Bilgisayar oyunculuğunun bitmediğini kanıtlayan bu durum, oyuncuları da konsol yerine PC'ye yönelmelerine sebep oluyor. Bir dönem oldukça kızışan konsol ve PC arasındaki rekabet ise, Steam'in bu tarz donanım işine girmesiyle PC lehine rüzgarın yönünü değiştiriyor.

Steam Controller, 49 dolarlık fiyatıyla da fiyat açısından oldukça uygun ve PC oyuncuları tarafından sıkça tercih ediliyor. Steam oyunlarında tam uyumla çalışan Steam Controller sadece Steam üzerinde değil, Steam dışındaki oyunlarda da kullanılabiliyor. Titreşim özelliği olmamasıyla eleştirilen Steam Controller, bakalım yakaladığı başarılı satış rakamları sonrasında nasıl yenilenecek ve geliştirilecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.