Türkiye'nin ilk online pazar yerlerinden Tisho satıldı

Türkiye'nin ilk online pazar yerlerinden Tisho satıldı

Özel tasarım ürünler için online pazar yeri Tisho.com satıldı. 2007 yılında Fatih Demir tarafından kurulan ve bugün 40 bin mağazaya ulaştığını söyleyen girişimin tamamı artık Volkan Arslan'ın.

Matbaa sektöründe farklı şirketlerle ortak ve yatırımcı olarak çalışan Volkan Arslan, bu satın almayla deneyimini Tisho'ya aktarmayı planlıyor. Arslan'ın tüm yatırımlarını internet sektörüne kaydırma kararıyla birlikte satın aldığı Tisho ürün gamını böylelikle giyim ve aksesuar dışına çıkaracak. Hali hazırda toptan satış yapan girişimin kısa süre içinde matbuu ürünleri eklemesini bekleyebiliriz.

Fatih Demir'in bize verdiği bilgiye göre, Tisho bugün günlük ortalama on binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor ve pazar yerinde yüzlerce çeşit ürün bulunuyor. Kullanıcıların satıştaki ürünleri Tisho üzerinden kolaylıkla tasarlamalarını sağlayan site, bir süre önce bu özelliğini mobile de entegre etmişti. Fatih, Tisho'nun tüm siparişlerinin yüzde 30'unun mobil uygulamalarından geldiğini de not ediyor. Bugüne kadar belirgin bir reklam yatırımı yapmayan Tisho, ağırlıkla organik büyüyerek 40 bin dükkana ulaşmış.

Tisho'nun satış sürecine ilişkin değerleme, ödeme süreci gibi detaylar paylaşılmıyor. Fatih Demir, yeni süreçte Tisho'nun başında olmayacak ve yeni Tisho, Volkan Arslan tarafından yönetilecek.

Tisho'nun kişiye özel tasarım ürünler alanında en ciddi rakibi BuldumBuldum.com, bir süre önce kurumsal tarafta vites yükseltmiş ve promosyon ürünler için ayrı bir mağaza açmıştı. Yeni dönemde ikili arasındaki yarış daha da hızlanacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.