Samsung, bileklik ve kablosuz kulaklığını duyurdu, yeni Note için tarih bilgisi geldi

Samsung, bileklik ve kablosuz kulaklığını duyurdu, yeni Note için tarih bilgisi geldi

Samsung'un yeni sporcu bilekliği Gear Fit 2 ve "tamamen" kablosuz kulaklığı Gear IconX'in ilk görüntülerini ve bilgileri geçen ay sızmış, Webrazzi olarak bu konuda bir haber hazırlamıştık. Nihayet o gün geldi çattı ve Samsung bu iki yeni ürünü resmi olarak duyurdu. Ayrıca, Samsung'un Galaxy S serisi ile birlikte üst seviye cihazlarının bulunduğu Galaxy Note serisinin yeni üyesi, Galaxy Note 7 için de tahmini lansman tarihi ortaya çıktı.

Gear Fit 2

Samsung'un resmi olarak duyurduğu yeni akıllı bilekliği Gear Fit 2, yenilenmiş tasarımı ve geliştirilmiş özellikleriyle spor yapmayı sevenler için güzel bir haber sayılabilir. Eşzamanlı olarak geliştirilen ve birlikte duyurulması beklenen Bluetooth teknolojili kablosuz kulaklık Gear IconX de tahmin edilen özellikler ve tasarımla ortaya çıktı.

GPS destekli ve daha sportif bir bileklik

Önceki versiyona göre daha ergonomik bir yapıda tasarlanan Gear Fit 2; 1,55 inç boyutunda ve 216x432 çözünürlüğünde, kavisli Super AMOLED ekranla geliyor. Çift çekirdekli ve 1 GHz hıza sahip işlemci ile 512 MB RAM’den güç alan Gear Fit 2, Tizen işletim sistemine sahip. Dahili depolama alanı 4 GB.

GPS desteği ve nabız ölçere de sahip olan yeni bileklik, IP68 sertifikasıyla geliyor. Samsung'un açıklamasına göre 1,5 metre su altında 30 dakika çalışabilme özelliği var. Gear Fit 2'deki 200 mAh'lik pilin 3 günlük kullanım süresi sunduğu da açıklamadaki detaylar arasında yer alıyor. 180 dolar fiyat etiketine sahip bileklik siyah, mavi ve pembe renk seçeneklerine sahip. Cihazın 10 Haziran'da satışa sunulması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=SHK5SAHj1ZE

Tamamen kablosuz Bluetooth kulaklık

Bu senenin yeni trendlerinden biri belli ki birbirinden bağımsız biçimde kablosuz kulaklık olacak. Gear IconX adlı Bluetooth kulaklığı, Samsung'un S Health uygulamasıyla etkileşimli biçimde çalışıyor ve sesli komutlarla yönetilerek egzersiz bilgilerini sesli paylaşıyor. Tüm Android cihazlarla kullanılabilen kulaklıkta yer alan 4 GB'lık dahili hafızaya 1000 civarında şarkı kaydetmek mümkün. 1,5 saat konuşma ve 1,5 saat müzik dinleme süresi bulunuyor. Gear IconX'in fiyat ve net piyasaya çıkış bilgisi verilmedi fakat yazın sonlarına doğru raflarda olması bekleniyor.

samsung-iconx-icon-x-840x520

Yeni Galaxy Note için tarih 7 Ağustos

Samsung cephesinden bugünkü bir diğer haber ise yeni Galaxy Note telefonun çıkış tarihiyle ilgili. Adının Note 6 mı yoksa son zamanlarda bolca dile getirildiği gibi Note 7 mi olacağı belirsizliğini olurken, isabetli kulis haberleriyle bildiğimiz @evleaks Twitter hesabından açıklanan bilgiye göre, Samsung'un yeni telefonu 7 Ağustos'ta büyük bir lansmanla tanıtılacak. Lansmandan hemen sonraki günlerde hızla piyasaya sunulması beklenen Galaxy Note 7'nin edge tasarımında ve çift kameralı olması tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.