Periscope gerçek zamanlı yorum moderasyonuna izin verecek

Periscope gerçek zamanlı yorum moderasyonuna izin verecek

Canlı yayın uygulaması Periscope, en çok şikayet alan olumsuz özelliklerinden biri olan 'yorumların kontrol edilememesi' konusunda önemli bir adım attı ve yorum moderasyonu özelliğini kendi resmi blogu üzerinden tanıttı.

Periscope yayınlarında hiçbir şekilde kontrol edilemeyen yorumlarda, yayıncılar çoğu zaman zor duruma düşüyordu. Konuyla ilgisiz yayınlarda bile karşılaşılan küfür ve terör propogandası gibi şeyler, yayıncıları ister istemez zor durumda bırakıyor ve pek çok markayı da Periscope canlı yayınlarından uzaklaşmasına yol açıyordu.

Facebook'un da Periscope'un rakibi olarak Facebook Live hizmetini devreye alması ve herkes için kullanıma açması, karşısına Periscope'u almasını sağlamıştı. Kısa bir süre önce canlı yayın uygulaması Meerkat kapanmış ve pazarın hakimi Periscope olmuştu. Ancak Periscope, Facebook Live'ın ardından eleştirilere de maruz kalmaya başlamıştı. Çünkü Periscope hem yorum moderasyonu konusunda hem de platformda güvenli içeriğin yer alması konusunda bekleneneni verememişti. Bakalım yapılan geliştirmeler sonrasında Periscope markalar ve kullanıcılar için daha cazip hale gelecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.